Uw norm
onze perfectie

Handmatig

Slijpen

RVS Finish verzorgt ook het korrelslijpen en borstelen van uw RVS-producten. Of het nu gaat om platen, kokers, buizen of andere vormen: ons machinepark is erop ingericht. Niet alleen voor complete producten, maar ook voor samengestelde producten en halffabricaten.

Eén van onze specialismen is het slijpen op elke gewenste ruwheid, volgens klantspecificaties. Producten, maar ook complete machines en trechters slijpen wij uiterst nauwkeurig op elke gewenste ruwheid, volgens klantspecificaties en voorgeschreven eisen en normeringen. De afmeting van uw product speelt bij RVS Finish geen enkele rol.

Machinaal

Slijpen

Op onze halfautomatische slijptafels kunnen wij ieder product behandelen. Bij RVS Finish is het totale bewerkingsproces leidend om te komen tot de door u gewenste kwaliteit. Uitslagen en rapportages worden vanuit de meetkamer direct bij u aangeleverd.

Daarnaast zijn we uitgerust met een volautomatische slijprobot. Hierdoor is het mogelijk om 24 uur per dag , 7 dagen in de week een continue kwaliteit te garanderen van uw product. En dat met een stuk snellere doorlooptijden.

Ontbramen

en afronden

Om onze klanten volledig te ondersteunen bij het afwerken van hun projecten verzorgen we ook het afbramen en afronden van werkstukken.

Op onze volautomatische afbraam machines is het mogelijk om plaatdelen tot 1500 mm te voorzien van een mooie finish. Zonder bramen en elke keer een perfect resultaat.

Beitsen

& passiveren

Ter voorbereiding op een oppervlaktebehandeling verzorgen wij ook het beitsen van RVS. Hiermee verwijderen we de oxidehuid en aanverwante vervuiling. Daarna gaan we aan de slag met het passiveren van de producten waarmee we de corrosie bestendigheid van het object weer terug brengen naar het oorspronkelijke niveau van het basismateriaal.

 

Hoogglans

polijsten

Bij het polijsten van RVS en aluminium wordt het oppervlak glad en glanzend gemaakt. Door met een steeds fijnere korrel te schuren, wordt het materiaal steeds gladder. Na het slijpen wordt pas met het polijsten zelf begonnen via verschillende poetsmethodes en pasta’s. Zo ontstaat een hoogwaardig gepolijst oppervlak met een zeer lage ruwheid dat kleiner is dan Ra<0,025 µm. Dit ziet er niet alleen fraai uit, het zorgt ook ervoor dat bacteriën zich minder makkelijk aan het oppervlak hechten. Vooral voor de medische- en voedingsmiddelenindustrie zijn deze lage ruwheden een vereiste.

Stralen

De basis van onze werkzaamheden start bij het stralen van een grote variëteit aan producten. Stralen doen we in de breedste zin van het woord. Kleine of grote series, of projecten met afwijkende afmetingen.
Dat is voor RVS Finish geen probleem.

Onze straalmogelijkheden

Slijpen

Naast het stralen kunt u ons misschien ook van ons hoogwaardige slijpwerk. We beheersen uiteenlopende toepassingen om het beste slijpwerk te leveren wat er op de markt beschikbaar is.

Onze slijpmogelijkheden

+31 497 542232